Filtre Piscina – Total Pool & SPA

Electrocasnice

Chiar daca substantele chimice elimina bacteriile si microorganismele din piscina, acest proces nu reprezinta decat jumatate din tratarea si curatarea apei. Filtrul piscinei se ocupa de restul, respectiv, de indepartarea murdariei, a particulelor si eventual, a bacteriilor care ‘’trec’’ de dezinfectant.

Chiar daca substantele chimice elimina bacteriile si microorganismele din piscina, acest proces nu reprezinta decat jumatate din tratarea si curatarea apei. Filtrul piscinei se ocupa de restul, respectiv, de indepartarea murdariei, a particulelor si eventual, a bacteriilor care ‘’trec’’ de dezinfectant.

Pentru a va putea bucura pe deplin de atmosfera relaxanta din piscina, un element definitoriu este mentinerea curata a apei. Aceasta se poate face simplu si confortabil prin utilizarea unui filtru pentru piscina, ce retine murdaria si alte materii din apa.

Filtrarea piscinei are drept scop limpezirea apei si impiedica inmultirea algelor. Filtrele pentru piscine sunt necesare pentru filtrarea apei – nu lasa sa treaca impuritatile, iar apa din piscina se pastreaza limpede si cristalina. O filtrare ineficienta conduce, inevitabil, la deteriorarea calitatii apei din piscina. Un filtru pentru apa din piscina permite separarea impuritatilor minerale si organice, elimina tulburarea apei, o limpezesc si ii amelioreaza calitatea.

Va oferim cele mai bune filtre pentru piscina, cu cele mai noi tehnologii de filtrare, cu caracteristici de operare simple si cerinte de intretinere reduse. Filtrarile cu nisip si cu cartus sunt cele mai preferate de proprietarii de piscine, criteriul de alegere tinand seama de finetea filtrarii, de timpul de intretinere sau de consumul de apa:

filtrarea cu nisip: este un sistem apreciat pentru usurinta de curatare (spala contra curentului – consum mai mare de apa) si finetea ridicata a filtrarii; filtrarea cu nisip implica evacuarea prin gura de scurgere, ceea ce face instalarea mai complexa;

filtrarea cu cartus din poliester: este un sistem preferat pentru calitatea filtrarii si pentru consumul redus de apa; instalarea este simpla, nu necesita racordare, iar curatarea se face prin clatirea cartusului cu jet de apa; cu toate acestea, ia mai mult timp decat filtrul cu nisip.

Cum functioneaza procesul filtrarii

Principalul scop este de a pompa apa intr-un sistem de recirculare ciclic, din bazinul piscinei inspre filtru si inapoi in piscina. Astfel, sistemul de filtrare – recirculare mentine apa curata, inlaturand eficient impuritatile si bacterile.

Apa aspirata este trecuta prima data prin primul filtru, ce retine insectele, firele de par si impuritatile de marimi mai mici. Impuritatile si mai mici sunt trecute prin acest filtru si ajung în recipientul de filtrare. Acolo, impreuna cu apa piscinei, impuritatile sunt presate, de sus in jos, prin nisipul cvartos (impuritatile raman acolo), care filtreaza. Apoi, apa filtrata revine in piscina printr-un robinet.

Si nisipul cvartos trebuie curatat periodic – prin stoarcerea manerului care activeaza robinetul cu sase cai si care spala nisipul. Impuritatile din nisip, impreuna cu apa, se scurg in canalizare.

Filtrele pentru piscina nu opresc formarea algelor, astfel ca este recomandata si folosirea produselor chimice. O filtrare a apei, fara tratare cu substante chimice, sau tratare chimica fara filtrare, nu este suficienta pentru obtinerea unei ape curate in piscina. Intretinerea apei din piscina se face 80% prin filtrare si 20% prin produse de intretinere (tratament chimic sau mecanic).

Distribuie Articolul